Nagyvilág

24 óránál rövidebb idő alatt 120 milliót gyűjtöttek az esőerdő megmentéséért

Kevesebb, mint egy nap alatt 123 millió forintnál is több pénzt gyűjtött Facebookon keresztül a Regnskogfondet nevű norvég civil szervezet. A pénzt teljes egészében Brazíliában működő helyi szervezetek kapják meg, akik az esőerdő megmentéséért dolgoznak.

Liptai Claudia és a más magyar celebek is arról írtak, hogy aggódnak az esőerdőért, viszont tehetetlennek érzik magukat. A fenti linket nyugodt szívvel ajánljuk nekik is, párat kattintva bárki adakozhat annak tudatában, hogy jó helyre kerül a pénze.

Fotó: Chico Batata/dpa

Csak idén 70 ezernél több tüzet észleltek Amazóniában, ami 83 százalékos növekedés tavalyhoz képest. A pusztító tűzvész egyértelműen emberi tevékenység következménye: a mezőgazdaság terjeszkedését segítő erdőirtások korábban sem voltak ritkák Brazíliában, azonban a tavaly beiktatott Jair Bolsonaro regnálása alatt felgyorsult a folyamat, ugyanis az új elnök szerint a környezetvédelem nem tartozik a fontos dolgok közé.

Bolsonaro elnök az erdőtüzekről azt mondta, hogy azok leküzdéséhez Brazíliának nincs elég erőforrása. Az őt kritizálóknak pedig azt üzente, hogy szerinte politikai hasznot akarnak csak szerezni a negatív véleményekkel.

Kiemelt kép: Alberto Pezzali / NurPhoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik