Nagyvilág

Négy turista halt meg Lengyelországban, a Tátrában

Vihar csapott le rájuk.

Többen meghaltak és több mint tízen megsérültek csütörtökön, amikor vihar csapott le a Tátrára Lengyelországban – idézi a Reuters a TVN24 csatorna híradását. Az áldozatok egy része turista, akik a népszerű Giewont hegyet mászták meg.

Az AP értesülése szerint a vihar hirtelen érkezett. Egy turistacsoportra – melynek tagjai közt gyermekek is voltak – villám sújtott le. A tévében bemutatott képsorok szerint a hegyi mentők helikopterrel siettek a bajbajutottak segítségére.

Frissítés: Az MTI a lengyel köztévé nyomán arról tudósít, hogy hárman haltak meg, és 22-en sérültek meg. A helyzetre tekintettel a lengyel miniszterelnök is Zakopanéba utazik. Mint a beszámolóban kifejtik, a Nagy-Giewonton 1901 óta magas vaskereszt áll, amely vonzza a villámokat, és veszélyesek a meredek ösvények mentén rögzített láncok is, amelyekbe a turisták hegymászás közben kapaszkodnak. Reggel napos idő volt a Tátrában, ezért a kedvezőtlen előrejelzés ellenére is sokan indultak hegyi túrákra.

Frissítés:Az MTI a lengyel légimentők tájékoztatására hivatkozva számolt be arról, hogy két gyermek és két felnőtt áldozata van a viharoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik