Nagyvilág

Azt hiszi Trump, hogy Michigan év emberének díjazottja, pedig csak egy beszéd leiratát kapta meg bekeretezve

Tiszta vizet öntött a pohárba a „díj” átadója.

Donald Trump már többször is előhozakodott azzal, hogy Michiganben az év emberének tüntették ki, legutóbb csütörtökön, egy New Hampshire-i kampányrendezvényén. Pénteken aztán egy korábbi republikánus képviselő, Dave Trott a Michigan Live-nak és a CNN-nek is nyilatkozva azt mondta, az amerikai elnök valószínűleg összetéveszti az év embere kitüntetést egy tőle még 2013-ban kapott, bekeretezett Gettysburgi beszéddel (ez Abraham Lincoln 1863-ban, a pennsylvaniai Gettysburg melletti csatamezőn elmondott szónoklata).

Trott 2013-ban az Oakland megyei, republikánus párti, Lincoln-napi vacsora főszónokának hívta meg Trumpot Michiganbe, ahol a bekeretezett szöveg mellett az – akkor még nem – elnök egy nyakkendőt, egy Lincolnt ábrázoló szobrot kapott.

2017-ben Trump ezt már úgy adta elő egy, a michigani Ypsilantiban tartott kerekasztal-beszélgetésen, hogy Trott az év emberének díjával ajándékozta meg.

Ekkor Trott nem javította ki, mert azt gondolta, az nagyon kínos lenne az elnöknek.

Nem lett volna kellemes felhívni erre az elnök figyelmét, mondta Trott a CNN-nek, de most már, hogy nem tagja a kongresszusnak, jobbnak érezte, ha kijavítja a történteket.

Kiemelt kép: Bill Pugliano/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik