Nagyvilág

Vaksötétben lövöldözött egy amerikai túrázó, mert látta a jetit

Sátrazóktól húsz méterre csapódtak be a lövedékek.

Egy amerikai nemzeti parkban lövöldözött vasárnap éjjel egy túrázó, aki látni vélte a jetit – számolt be az Independent.

Két táborozó arról számolt be, hogy arra ébredtek, hogy a férfi bevilágított a sátrukba. „Kinéztünk, és láttunk egy férfit a fiával, azt mondták, hogy a táborhelyüket valaki vagy valami elpusztította. Aztán tíz perccel később hallottuk, hogy visszajönnek, és azt kiabálják, hogy »ott van«” – idézték fel a történteket. Ezután látták a fegyver villanását, a lövedékek pedig a sátruktól húsz méterre csapódtak be.

Arra a kérdésre, hogy félt-e, az egyik szemtanú úgy válaszolt: leginkább aggódott amiatt, hogy a férfi a vaksötétben lövöldözött az éjszaka közepén. Értesítették a rendőrséget, majd öt mérföldet gyalogoltak az autójukig, mert nem akartak éjszakára ott maradni.

A kentucky-i Mamut-barlang Nemzeti Park szóvivője azt mondta, hogy a természetőrök tudják, ki a lövöldöző, és nem jelent további fenyegetést. Bár az amerikai törvények tiltják a fegyverhasználatot a nemzeti parkokban, vádat még nem emeltek.

Nyolc hónappal korábban egy montanai férfit lőttek meg egy erdőben, miután jetinek nézték. (Illusztráció: Europress – Alessandro Lonati/Leemage)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik