Nagyvilág

Meghan Markle jótékony kollekciót dob piacra

Jótékony szervezet munkáját támogatja Meghan Markle: a hercegné így segíti a munkanélküli nőket. Meghan Markle a szeptemberi British Vogue-ban harangozta be az együttműködést a Smart Works szervezettel, a pár darabos kollekció tervezésében a Marks and Spencer, a Jigsaw, a John Lewis & Partners és Misha Nonoo dizájner segítettek – írja a Telegraph.

A kollekció formális, munkahelyre való ruhadarabokból fog állni, és valószínűleg még idén a boltokba kerül.

Itt van a brit Vogue címlapja, amit Meghan hercegné szerkesztett
Hónapokig dolgozott a magazin szeptemberi számán.

A Smart Works egy londoni jótékony szervezet, ami munkanélküli nőknek biztosít ingyenes styling és tanácsadói találkozókat szakemberekkel, elsősorban állásinterjúk előtt. Azok a nők, akik a felkészítés után sikeresen munkát szereznek, visszamehetnek a szervezethez, majd pár újabb munkaruhát kapnak.

Azzal, hogy a hercegné támogatja a Smart Works jó ügyét, felhívja a figyelmet arra a globális problémára, hogy sok nő nem tud szépen felöltözni egy állásinterjúra, így kevesebb eséllyel kap munkát.

Meghan a Vogue-ban elmondta azt is, hogy több divatcéget, akikkel együtt dolgozik, rávett, hogy ajándékozzanak ruhákat a szervezetnek. Ezek a márkák minden eladás után a Smart Works-nek is adnak majd egy darabot, ami a rászorulókhoz kerül később.

Nem csak részesei leszünk így egymás történeteinek, de emlékeztet minket arra, hogy mindannyian együtt vagyunk

– mondta a 37 éves hercegné.

Kiemelt kép: Europress/Clodagh Kilcoyne/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik