Nagyvilág

Unja a svéd kormány Trump nyomasztását a balhés rapper miatt

Az amerikai elnök nem hajlandó megérteni, hogy a svéd miniszterelnök nem avatkozhat bele egy büntetőeljárásba.

Visszautasította a svéd kormány Donald Trump dühös kirohanását amiatt, hogy nem hajlandóak különleges bánásmódban részesíteni a súlyos testi sértéssel meggyanúsított amerikai rappert, az A$AP Rocky néven ismert Rakim Mayerst.

A Reuters felidézi, hogy harmincéves előadót három hete tartóztatták le, miután utcai verekedésbe keveredett Stockholmban. Jövő héten tartanak tárgyalást ügyében. Az amerikai elnök azzal nyomasztotta Stefan Löfven svéd miniszterelnököt, hogy engedje szabadon a rappert, csütörtökön pedig Twitter-üzenetekben hangoztatta, hogy csalódott a svéd kormányfőben, és tisztességes bánásmódot követelt az amerikaiaknak.

Trumpot lesújtotta a hír, hogy nem segítenek A$AP Rockyn
Az amerikai elnök szerint Svédország cserbenhagyta az Egyesült Államok afroamerikai közösségét.

A svéd kormány szóvivője pénteken kijelentette: Svédország és miniszterelnöke világosan fogalmazott mind a Fehér Ház, mind Trump felé, amikor jelezték, hogy náluk mindenki egyenlő a törvény előtt, a kormány pedig nem avatkozik bele jogi eljárásokba.

Noha Trump azt mondta, hogy személyesen fizetné ki a rapper óvadékát, Svédországban nincs óvadéki rendszer.

Carl Bildt volt miniszterelnök az Aftonbladet svéd napilappal közölte: jól teszi a kormány, hogy nem bonyolódik „iszapbirkózásba” Trumppal. „Ez az ő terepe, szükségtelen, hogy Svédország is belemenjen” – mondta. (Fotó: Frederic J. BROWN / AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik