Nagyvilág

Megvette szupermenő sportautóját, 10 perc múlva már el is kobozták tőle a rendőrök

Tíz perc. Mindössze ennyi ideig élvezhette egy kanadai férfi méregdrága játékszerét, egy különleges McLaren sportautót, miután átvette azt a szalontól. Ugyanis alig gurult ki vele az utcára, a rendőrök máris lekapcsolták gyorshajtásért – jelentette a helyi sajtó.

A Vancouver közelében található Coquitlam városában élő férfit az egész Kanadát átszelő egyes számú autópályán állították meg a rendőrök, mi másért, mint gyorshajtásért. A 39 éves férfi a rendőrség közlése szerint 161 kilométer per órás sebességgel haladt egy olyan szakaszon, ahol 90 kilométer per órás sebességkorlátozás van érvényben – közölte a CTV kanadai televízió.

Miután megállították, a férfi a rendőröknek elárulta, hogy mindössze tíz perccel korábban hozta el a járművet a kereskedésből. Az autót a rendőrök szállították el a helyszínről, és hét napra lefoglalták. A sofőrre emellett 368 kanadai dolláros (80 ezer forint) pénzbüntetést róttak ki.

Az autó egyébként egészen pontosan egy nagyjából 60 millió forintba kerülő McLaren 600LT volt. A Top Gear brit autós magazin oldalán található leírás szerint a gép 2,9 másodperc alatt van százon, és mindössze 8,2 másodpercre van szüksége a kétszáz kilométer per órás sebesség elérésére. A végsebessége pedig 328 kilométer per óra.

A kiemelt képen a lefoglalt McLaren. Fotó: CTV/West Vancouver Police

Ajánlott videó

Olvasói sztorik