Nagyvilág

„Professzorok maffiája” kezében a szervátültetés

A kolozsvári kórházban egy neves színész egy napot sem várt új vesére.

Alexandru Arșinel neves romániai színészen 2013-ban aznap hajtottak végre veseátültetést, amikor felkerült a vesére várakozók listájára. A hotnews.ro alapján a Transindex azt írja, a műtétet a  kolozsvári Urológiai és Veseátültetési Intézetben hajtották végre.

Azt akkor Mihai Lucan vezette, aki ellen korábban a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság eljárást indított egy  ötmillió lejes sikkasztási ügy miatt. Az orvos ugyanis a rákos betegek kezelésére használt orvosi készüléket törvénytelenül vitte át a magánklinikájára, ahol hat évig dolgoztak vele.

A színész veseátültetési ügyét Emanuel Ungureanu szenátor tárta fel, aki szavai igazolására bemutatta a transzplantáció egyedi kódját és idézte a transzplantációs ügynökség volt igazgatóját, aki egy hangfelvételen elmondta, a szervátültetést a „professzorok maffiája” irányítja.

A politikus arról is beszélt, hogy Mădălin Voicu zenész korábban gerinctelennek nevezte, amiért kutakodott Arșinel veseátültetése  ügyében. A zenész állítólag azt mondta a szenátornak, hogy a színész nagy dolgokat tett, ezért megérdemli, hogy mások előtt kapjon új vesét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik