Nagyvilág

Egy ember meghalt, amikor helikopter zuhant egy New York-i épületre

Helikopter zuhant egy épületre Manhattanben a Hetedik sugárút és az 51. utca találkozásánál, írja a CNN. Egy ember meghalt, a New York Times szerint a pilóta. A jármű a tetőbe csapódott, emiatt tűz is keletkezett. Andrew Cuomo, New York kormányzója azt nyilatkozta, a tüzet sikerült kordában tartani.

Ha valaki New York-i, szeptember 11-e miatt valószínűleg bizonyos szintű poszttraumás stressz szindrómája van. Én is jól emlékszem arra a reggelre. Szóval amikor azt hallom, hogy egy repülő épületbe csapódik, ugyanaz jut az eszembe, mint minden más New Yorkban élőnek

– mondta Cuomo, aki hozzátette: nincs arra utaló jel, hogy terrorizmusról lenne szó.

A CNN-nek nyilatkozó Nathan Huthon elmondta, IT-sként dolgozott az épületben és annyi ember akart egyszerre kiszabadulni az épületből, hogy fél órába telt, amíg a 29. emeletről a földszintre értek. Melvin Douglas, utcai esernyőárus szerint addig nem is tudták, mi történt, amíg az emberek el nem kezdtek kiözönleni az épületből.

Az 1985-ben épült, 230 méter magas épületet kiürítik. Szemtanúk szerint érezni lehetett, ahogy az épület beleremeg.

A New York-i rendőrség arra kéri az embereket, hogy kerüljük a baleset helyszínét, ugyanis éppen vizsgálatokat folytatnak ott. A baleset időpontjában közepesnél erősebb eső esett Manhattanben, a látótávolság pedig mindössze két kilométernyi volt. Keleti szél fújt, 15 km/órás erősséggel. A helyszínen jelenleg 25 tűzoltóegység tartózkodik.

Videón a füstölgő épület:

Az egyik Twitter-felhasználó az esettől nem messze, az 52. utca és a Hatodik-hetedik sugárút találkozásánál posztolta ezt a fotót:

Az NBC élőben közvetít a helyszínről:

Itt történt a baleset:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik