Nagyvilág

El kellett altatni az állatkerti flamingót, mert egy gyerek megdobta kővel

Hétfőn elaltattak egy flamingót az Illinois-i Miller Park állatkertben, miután egy általános iskolás gyerek követ dobott az állatra, írja a CNN.

A lap megkeresésére az állatkert arról tájékoztatott, hogy a madár lába eltört és olyan további súlyos sérüléseket szenvedett, ami miatt nem maradt más választása az állatorvosoknak, csak az altatás.

Az intézmény közölte, felvették a kapcsolatot a diák családjával, hogy a gyerek egy életre megtanulja, milyen következményekkel járt a tette.

Rózsás flamingók 2016 júniusa óta élnek az állatkertben Bloomington város hivatala szerint. A madarak a Közel-Keleten, így Iránban, Törökországban, valamint Afrikában, Dél-Amerikában és többi európai országban is megtalálhatók. Sok helyütt orvvadászok áldozatává válnak, és gyakran előfordul, hogy a tojásaikat elveszik tőlük.

A rózsás flamingók átlagban 30 évig élnek, de állatkerti környezetben nem ritka, hogy a 60 évet is megélik.

Emlékezetes, tavaly a kecskeméti állatkert Zara nevű terhes szurikátája ijedtében megharapott egy kisfiút, aki benyúlt hozzá a kerítésen keresztül. A kisfiú ijedtében úgy földhöz vágta az állatot, hogy eltört a gerince és meghalt.

13 éve van szökésben egy állatkerti flamingó
A madár jól elboldogul a természetben, és remélhetőleg még hosszú élet vár rá.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Sebastian Kahnert/dpa-Zentralbild/ZB/Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik