Nagyvilág

Méreginjekcióval végeztek ki egy texasi elítéltet

Halálos ítéletet hajtottak végre szerdán Texasban egy rasszista gyilkoson, aki az Egyesült Államok történetének egyik leghátborzongatóbb gyűlölet-bűncselekményét követte el azzal, hogy brutálisan meggyilkolt egy fekete férfit, írja az MTI.

John William Kingnek méreginjekciót adtak be azért, mert 21 évvel ezelőtt két társával meggyilkolta a 49 éves James Byrdöt. A fekete bőrű áldozatot egy teherautó hátuljához láncolták, és több kilométeren át száguldoztak vele, mígnem egy beton esőcsatorna szabályosan leszakította a szerencsétlen ember fejét.

A 44 évesen kivégzett King nyíltan a fehér felsőbbrendűség elméletét vallotta (olyannyira, hogy testének ruhával fedett részén alig volt olyan négyzetcentiméter, amelyet ne borított volna valamilyen fajgyűlölő, illetve neonáci tetovált ábra, illetve felirat), és a bűncselekménytől azt remélte, hogy ösztönzőleg hat majd valamilyen, feketék elleni erőszakcselekményeket elkövető csoport összeverődésére.

A kivégzést a Texas állambeli Huntsville-ben hajtották végre. Az injekcióban beadott méreg, a pentobarbital másodperceken belül hatni kezdett, a férfi még hallhatóan lélegzett néhányat, majd teljesen mozdulatlanná vált.

Tizenkét perc múlva halottnak nyilvánították.

Így néz ki a halál tökéletes eszköze
Guillotine emberségből, a fájdalommentes kivégzések érdekében javasolta nyaktiló alkalmazását a francia forradalom idején.

Kiemelt kép: Europress/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik