Nagyvilág

Videón, ahogy a mentőautóra lecsap a tornádó

240 km/h sebességgel tomboló viharba futottak bele a mentősök Virginiában.

Bryan Ferguson és kollégája, Billy Akers április 19-én reggel épp a mentőszolgálat központjába, a virginiai Rocky Mountba tartott, amikor Franklin környékén brutális tornádó állta útjukat.

A Ferguson által készített, alább megtekinthető videón látható, hogy a mentősök eleve esős, szeles időben közlekednek, és a helyzet kezd egyre jobban eldurvulni. Besötétedik, a tomboló szél rángatja a mentőautót, közben ágak és egyéb törmelékek zúdulnak a kocsira. A felvételen hallható, amint a központból jelzik rádión, hogy 11 óráig tornádóriasztás van érvényben a környéken, mire az egyik mentős közli:

Igen, épp a közepében vagyunk.

A Daily Mail cikke szerint F3-as erősségű, 240 km/h sebességgel tomboló vihar csapott le rájuk. A mentősök félreálltak, és ott a helyszínen rögtön munkához láttak: nekiálltak ellátni a vihar által megrongált autókban megsérült embereket.

With question as to the clarity of some of the various media outlet shared video, of my video, from the tornado, here is the original straight from my phone. Hopefully a more clear and crisp view.

Közzétette: Bryan Ferguson – 2019. április 20., szombat

Ajánlott videó

Olvasói sztorik