Nagyvilág

Újabb veszély leselkedik a Notre Dame-ra: az eső

A pusztító tűzvész után újabb veszély leselkedik a Notre Dame épületére: ezúttal az eső, írja a BBC. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint ugyanis kedd este záporok, sőt akár viharok is lehetnek a francia fővárosban.

Az építészek attól tartanak, hogy egy heves esőzés újabb károkat okozhat az épületben.

Jelenleg egy speciális esernyő készítésén dolgoznak, amit az épület tetejére tennének, hogy megvédje azt, amíg a helyreállítás zajlik. Azonban ez a szerkezet még nem készült el, az eső azonban komoly veszélyt jelent.

Közel volt a Notre-Dame a teljes pusztuláshoz, de sikerült megmenteni
A központi torony ledőlt, és már úgy nézett ki, az egész tetőszerkezet és a két harangtorony is összeomlik, de késő estére a 400 tűzoltó megfékezte a tüzet. Újjáépítik a katedrálist, egy francia család nyomban 30 milliárd forintot fel is ajánlott a helyreállításra.

A gótikus székesegyházban, a francia főváros egyik jelképében múlt hét hétfőn, a kora esti órákban keletkezett a tűz, a lángok a világhírű épület felső részében pusztítottak.

A tűz következtében összeomlott a felújítás alatt álló katedrális kúp alakú tornya, a huszártorony, és a teljes tetőszerkezet odaveszett.

Kiemelt kép: MTI/AP/Francois Mori

Ajánlott videó

Olvasói sztorik