Nagyvilág

Újabb bomba robbant egy Srí Lanka-i templomnál

MTI/EPA/PAP/Wojciech Olkusnik
MTI/EPA/PAP/Wojciech Olkusnik

Az Euronews videója szerint hétfőn ismét robbanás rázta meg Srí Lanka fővárosát, Colombót. A detonáció a hírek szerint a Szent Antal katolikus templom közelében volt, azon a területen, ahol hétfőn nyolc robbanás több száz embert ölt meg.

A BBC cikke szerint hatástalanítás közben robbant fel egy autóba rejtett bomba.

An explosion went off on Monday in a van near St. Anthony’s Church in Sri Lanka, the site of one of eights explosions that killed nearly 300 people on Easter Sunday.

Közzétette: Euronews English – 2019. április 22., hétfő

Az MTI híradása szerint  a Srí Lanka-i rendőrség detonátorokra bukkant egy colombói buszpályaudvaron hétfőn. A pályaudvar egy magán buszvállalathoz tartozik, és a megtámadott hotelek és a Szent Antal katolikus templom között félúton fekszik – közölték a hatóságok. A pályaudvaron tizenkét gyújtószerkezet hevert a földön elszórva, míg további 75 detonátorra egy szomszédos hulladéklerakóban elásva bukkantak rá órákkal később.

Eközben járókelők riasztották a rendőrséget, mert feltűnt nekik furgon, amely vasárnap óta parkolt a Szent Antal-templom közelében. Bombaszakértők három robbanószerkezetet találtak a járműben, amelyek hatástalanítás közben felrobbantak, pánikot keltve az arra járók körében.

Cikkünket frissítjük. 

Kilenc robbantás, 290 halálos áldozat Srí Lankán
Tizenhárom gyanúsítottat vettek őrizetbe a főváros, Colombo térségében, de a merényletért még senki sem vállalta a felelősséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik