Nagyvilág

Kövér: Fontos megismernünk a rendkívül sokszínű arab világ páratlanul gazdag kulturális értékeit

És közösen kell megvédenünk a tiszteletet, bizalmat, barátságot, amelyeket fenyeget a globális világ intoleranciája.

Ahhoz képest, hogy egy évvel ezelőtt még párhuzamos társadalmakkal és erőszakos hittérítéssel riogatott a kampányban, Kövér László csütörtökön az Arab kultúra napján, fővédnökként szólalt fel az ELTE Bölcsészettudományi Karán.

Az Index beszámolója szerint a fideszes politikus azt mondta, örömmel vállalta a védnökséget, bár arra is kitért, hogy az arab világban tapasztalható jelenségek határon túlnyúló következményei kihívások elé állítják a kontinens lakosságát. De azért állítja: „Magyarország kapcsolatépítésének alapja a kölcsönös tisztelet, a hagyományok, kultúra tiszteletben tartása”.

A migrációra kitérve beszélt arról, hogy helyben kell segíteni az országokat, mint mondta, ebben Magyarország eurómilliókkal vesz részt. Fontosnak nevezte, hogy arab diákok tanuljanak Magyarországon, mert ezek a kapcsolatok válhatnak alapjaivá az arab világ és Magyarország kapcsolatainak.

Sőt, arról is beszélt, hogy

fontos megismernünk a rendkívül sokszínű arab világ páratlanul gazdag kulturális értékeit, és közösen kell megvédenünk a tisztelet, bizalom, barátság jelentette közös értékeket, amelyeket fenyeget a globális világ intoleranciája.

A rendezvényen a szervezők, a Kortárs Arab Világ Központ és az Arab Nagykövetek Tanácsa egy aranyozott arab hajót ajándékoztak a házelnöknek. (Fotó: MTI / Mónus Márton)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik