Nagyvilág

Himnusztörvény – olvasásra buzdít az államfő

Andrej Kiska felszólította a koalíciós pártokat, olvassák el, mire szavaznak.

A Paraméter szerint a szlovák államfő a jövő héten jelenti be, hogy visszaküldi-e a parlamentnek újratárgyalásra az állami jelképekről szóló törvényt. A jogszabály szerint május 15-től büntetendő lesz  külföldi himnuszt elénekelni, ha nincs ott az adott ország hivatalos küldöttsége.

Kiska felszólította a koalíciós partnereket, olvassák el a javaslatot, mielőtt megszavazzák.

Andrej Kiska államfő szeretné felkérni a kormánykoalíció képviselőit, hogy olvassák el, mire szavaznak, de még jobb lenne, ha már a törvény előkészítésének is nagyobb figyelmet szentelnének.

Az elnöki hivatal által kiadott állásfoglalás szerint Kiskát nemcsak a koalíciós Híd elnöke, hanem más koalíciós pártok képviselői is arra kérték, küldje vissza a törvényt a parlamentnek. Az államfőt megszólította Simon Zsolt független képviselő, valamint az MKP is, az MKP pedig felszólította azokat a hidas képviselőket, akik megszavazták a törvényt, valamint Grendel Gábort (OĽaNO), hogy adják vissza a mandátumukat.

DAC-os reagálás a magyar himnusz betiltására
Világi Oszkár klubtulajdonos közölte, ha kell büntetést fizetnek, de a jövőben is énekelnek. Ilyen szemétség után a Híd frakcióvezetője kész lemondani.

Kiemelt kép: Andrej Kiska/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik