Nagyvilág

Kuciak-gyilkosság: letartóztatást indítványozott az ügyész

A Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze indítványozta Alena Zs. és további három személy fogva tartásának a meghosszabbítását. A gyanúsítottakat Ján Kuciak oknyomozó újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében tartóztatták le. Az indítvány kedden érkezett meg a bazini Speciális Büntetőbíróság  besztercebányai kirendeltségére – közölte a Parameter.sk.

Ján Kuciak az Aktuality.sk hírportálnál dolgozott oknyomozó újságíróként. Őt és jegyesét a nagymácsédi családi házukban lőtték le egy 9 mm kaliberű pisztollyal. A gyilkosságért a megrendelő legalább 70 ezer eurót fizetett. Az ügyben négy ember ellen indult eljárás – Alena Zsuzsová a gyanú szerint kifizette a gyilkosság árát, Szabó Tamás a gyanú szerint végrehajtotta a gyilkosságot, Marček Miroslav a gyilkosság helyszínére szállíthatta a feltételezett gyilkost, Andruskó Zoltán pedig a feltételezett közvetítő lehetett.

Nemrég Marian Kočner vállalkozó ellen is eljárás indult Ján Kuciak újságíró meggyilkolásának a megrendelése miatt. Marian Kočner ellen március 8-án indult eljárás a Kuciak-gyilkosság ügyében. A felügyelő ügyész hangsúlyozta: a büntetőeljárás indításáról szóló határozatot nem valamiféle társadalmi kívánalmaknak eleget téve, vagy a média nyomásának hatására, hanem objektív bizonyítékok alapján adták ki, melyeket azonban nem konkretizálhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik