Nagyvilág

Orbán néppárti pávatánca egyetlen képben összefoglalva

Kedden érkezett Magyarországra Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője és csúcsjelöltje, hogy tárgyaljon Orbán Viktorral a Fidesz további tagságáról az EPP-ben. Sajtóhírek szerint a Fideszt az EP-választásig nem zárják ki a Néppártból, legfeljebb felfüggesztik tagságát a pártcsalád március 20-ai választmányi ülésén, és a magyar kormánypárt sorsáról majd a választás után döntenek véglegesen.

A Néppártban többek között amiatt lett nagy felháborodás, hogy a néppárti EB-elnököt, Jean-Claude Junckert rakta a Fidesz egy plakátra.  A felháborodás miatt – kormányzati megszólalók szerint ettől függetlenül – a plakátokat március 15-e után mind el is távolítják. Azonban a német politikus érkezése miatt a kitűzött dátum előtt

kék fedőréteggel takarták le a Jean-Claude Junckert ábrázoló kormányplakátokat Manfred Weber várható útvonalán.

Benjamin Novak újságíró Twitterén közölt egy képet, ami többet mond minden szónál: ennél jobban nehéz lenne bemutatni Orbán pávatáncát.

A kék fedőplakátokra a Momentum aktivistái üzeneteket fújtak még Weber érkezése előtt. AZ MSZP pedig a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnél akciózott.

Kiemelt kép: Benjamin Novak/Twitter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik