Közélet

Weber várható útvonalán letakarták a Junckert szégyenítő plakátokat

A 444.hu-nak egyik olvasójuk jelezte, hogy kedd hajnalban érdekes jelenségre lett figyelmes: valakik bugyikék fedőréteggel takarták le a Jean-Claude Junckert ábrázoló kormányplakátokat Manfred Weber várható útvonalán.

Az EP-választásokon az Európai Néppárt csúcsjelöltjeként induló Weber kedden érkezik Magyarországra.Weber a Fidesz Néppárton belüli sorsáról egyeztetne Orbán Viktorral azután, hogy a szervezet elég tagpártja kezdeményezte a Fidesz kizárását. Weber ezután fogalmazta meg elvárásait, amelyek teljesülését a Fidesz maradásának feltételéül szabta. Ezek egyike a kormány EU- és Soros-ellenes kampányának felfüggesztése volt, ezt Orbánék el is fogadták.

Erre azért került sor, mert a Néppárt több tagpártja visszatetszőnek találta, hogy a kormány EU-ellenes kampányában egy néppárti politikust, az Európai Bizottság luxemburgi elnökét, Jean-Claude Junckert is támadta. A ferihegyi reptérről a városba vezető gyorsforgalmi utat nemrégiben mégis ilyen plakátok övezték, a 444.hu birtokába került képek tanúsága szerint Manfred Weber már nem fogja látni őket, miközben a belváros felé hajt.

444: Csak akkor zárják ki a Fideszt a Néppártból, ha Orbán kifejezetten szeretné
Az a forgatókönyv már sokkal elképzelhetőbb, hogy felfüggesztik a Fidesz tagságát a Néppártban.

Kiemelt kép: illusztráció Bielik István/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik