Nagyvilág

Ferihegyi plakáton üzent az MSZP Webernek: Üdvözöljük Orbánisztánban!

Kedden érkezik Magyarországra Manfred Weber, aki az európai parlamenti választásokon a Fideszt is tagjai között tudó Európai Néppárt csúcsjelöltjeként mérkőzik meg. Manfred Weber korábban három elvárást fogalmazott meg, amelyek teljesülését a Fidesz maradásának feltételéül szabta. Az egyik ezek közül az volt, hogy a magyar kormánynak fel kell függesztenie azt a plakátkampányt, amelyen Soros György mellett Jean-Claude Juncker néppárti, luxemburgi képviselőt állítják pellengérre.

Az MSZP Facebook-oldalán megejelent videó tanúsága szerint a szocialista párt nem sokkal éjfél után meghekkelt egy ilyen plakátot. Juncker arcát Weberére cserélték és a Welcome to Orbanistan! (Üdvözöljük Orbánisztánban!) feliratot helyezték el a reklámhordozón.

A felvételen Bihal Dávid, az MSZP elnökségi tagja arról beszél, hogy reméli, hogy így Weber egy kis ízelítőt kap a magyar valóságból.

Jó Reggelt Manfred Weber úr! Isten hozta Orbanisztánban: Welcome to Hungary! Mi ezzel a korai, rendhagyó köszöntéssel szeretnénk megmutatni, milyen érzés megérkezni az orbáni demokráciába, és egy óriásplakáton szerepelni Sorossal. Ugye Ön sem kér egy ilyen "demokráciából" az Európai Néppártban? Reméljük, hogy amikor a reptérről megérkezve önmagával szembesül, könnyebb lesz meghoznia a megfelelő döntéseket. #MSZP #HuEu #HazaSzeretetEurópa #StopOrbán #Orbanisztán

Közzétette: MSZP – 2019. március 11., hétfő

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Manfred Weber feltételezett útvonalán kék takarást helyeztek el a kormányplakátokon. Hogy az MSZP által meghekkelt darab is erre a sorsra jutott-e, egyelőre nem tudjuk.

Weber várható útvonalán letakarták a Junckert szégyenítő plakátokat
Ma érkezik Magyarországra a Néppárt csúcsjelölte, aki komoly kritikákat fogalmazott meg a kormány plakátjai miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik