Nagyvilág

Plakátkampány-botrány: Kovács Zoltán szerint a Fidesz ellen folyik hangulatkeltés

Kellemetlen helyzetbe lavírozta magát a Fidesz/Orbán-kormány, az Európai Néppárt mint pártcsalád több pártja is azt szeretné, hogy zárják ki közülük a Fideszt.

Min múlik, hogy repül-e a Fidesz a Néppártból?
Több párt is kirakná Orbánékat az EPP-ből, de a nagyobb pártok még kivárnak. A német CDU-n múlhat a végső döntés.

A magyar kormány legújabb, Jean-Claude Juncker-ellenes plakátjai adták meg a végső lökést. A kormány erre – aligha önszántából, nyomás nélkül – közölte, március 15. leszedi a Junker-ellenes plakátokat.

Leszedi a kormány a Néppártot kiakasztó plakátokat
Kovács Zoltán bejelentette, hogy március 15-e után eltűnnek az utcákról a Sorost és Junckert szerepeltető plakátok.

Helyette egy másik európai vezető politikust, Frans Timmermanst teszi Soros György fotója mellé.

Soros marad, de Junckert lecserélik a kormány plakátjain
Egy szocialistára cserélik a néppárti EB-elnököt.

Kovács Zoltán államtitkár most igyekszik magyarázni a bizonyítványt. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában arról beszélt az MTI szerint, hogy a kizárás ésszerűtlen lenne, hiszen a Fidesz a józan ész szavát képviseli, ami egybecseng a magyar emberek, és egyre több európai ember véleményével is, miszerint a migráció olyan veszély, ami az európai kultúra alapjait fenyegeti. A magyarok már több alkalommal kinyilvánították, hogy meg kell védenünk Európa keresztény értékeit és meg kell állítanunk a bevándorlást – fogalmazott.

Kovács a plakátkampányról, illetve az azt érő kritikákról annyit jegyzett meg még, hogy szerinte hangulatkeltés folyik a Fidesz-KDNP-vel szemben. És még azt is állította, hogy az elmúlt hetekben bebizonyosodott, a kormány plakátkampánya tényszerű, annak minden állítása igaz.

Kiemelt kép: fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik