Nagyvilág

Rendkívüli frakcióülést akarnak a Néppártban Orbánék plakátkampánya miatt

Rendkívüli frakcióülést kezdeményezett Gunnar Hökmark, a svéd Mérsékelt Párt politikusa Európai Néppártban (EPP) a magyar kormány Jean-Claude Junckert és Soros Györgyöt gyalázó plakátkampánya miatt – értesült a Népszava.

A lap szerint a kezdeményezést várhatóan nem támogatják majd, a Fideszt is a soraiban tudó pártcsalád ugyanis nagyon ritkán tart rendkívüli ülést. Az viszont biztos, hogy a következő rendes frakcióülésen téma lesz az Orbán-kormány új „tájékoztatási kampánya”, ezt valószínűleg március 6-án tartják majd Brüsszelben.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a magyar kormány tájékoztató kampányt indított az állítólagos, bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről. A plakátra a már megszokott Soros György mellett Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke került és a felirat szerint Brüsszel többek között migránsvízummal könnyítené a bevándorlást.

Kedden az Európai Bizottság egy Facebook-posztban válaszolt a magyar kormánynak, amelyben azt írták, hogy mindenki megérdemli a tényeket.

Hungarians deserve facts not fiction. The Hungarian government campaign beggars belief. It is shocking that such a…

Közzétette: European Commission – 2019. február 19., kedd

Nincs olyan, hogy „ők”, amikor Magyarország is ott ül az Európai Unió asztalánál. Az Európai Unió nem gyengíti, hanem támogatja a határvédelmet. Nincs semmilyen terv a humanitárius vízumok bevezetésére. A tagállamok maguk döntik el, hogy milyen mértékben támogatják a legális migrációt.

Margarítisz Szkínász, a brüsszeli testület szóvivője kijelentette, hogy a kampány „minden képzeleten túltesz”, illetve sokkolónak nevezte, hogy „egy ilyen nevetséges összeesküvés-elmélet” ekkora teret nyert.

Hozzátette: a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság kötelezettséget vállalt a dezinformációkkal és álhírekkel szembeni küzdelemre, és ez az ügy sem kivétel ez alól.

A sorosozás nem az értelmiségnek szól a tudóskör elnöke szerint
Náray-Szabó azt mondja, a propagandát nem kell olvasni.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik