Nagyvilág

A Néppárt elnöke is elítéli a Fidesz propagandakampányát

Joseph Daul emlékeztette Orbánt, hogy Magyarország is „Brüsszel” része.

Az Európai Néppárt elnöke, Joseph Daul is reagált a magyar kormány legújabb propagandahadjáratára. Mint megírtuk, épp az EP-választás kampányában indul idehaza „tájékoztató kampány” „Brüsszel” állítólagos bevándorlást ösztönző tervéről, amelynek keretében a kormány Soros György és Jean-Claude Juncker arcképével, valamint az „Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel” szlogennel plakátolja tele az országot.

Az Európai Bizottság már szót emelt a lépés ellen, közölve, hogy a tagállamok maguk döntik el, milyen mértékben támogatják a legális migrációt. Később a Fidesz európai pártcsaládjának vezetője is közzétett egy Twitter-bejegyzést ezzel kapcsolatban. Joseph Daul azt írta:

Mélyen elítélem a kampányt, amit a magyar kormány a 2019-es EP-választás előtt indított, és az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker elleni rágalmat. A kampányban tett kijelentések megtévesztőek, félrevezetőek és nem tényeken alapulnak. Mélyen elítélem Magyarország támadásait és alaptalan összeesküvés-elméleteit Junckerrel szemben, aki egy igazi kereszténydemokrata, és valódi európai vezető. Egy vezető, aki küzdött az európai egységért, szolidaritásért és gyarapodásért, amelyből az egész EU, benne Magyarország, sokat profitált. Szeretném emlékeztetni Orbánt, hogy a brüsszeli döntéseket, beleértve a bevándorlásról szólóakat, az európai kormányok és az Európai Parlament közösen hozzák, és mindkettőben jelen vannak Magyarország képviselői. Ahelyett, hogy Brüsszelt ellenségnek állítja be Magyarország, tudatosítania kell, hogy ő is részese.

Manfred Weber, a Néppárt frakcióvezetője külön nem szólalt meg, de a Twitteren ő is megosztotta Daul bejegyzését. (Illusztráció: Europress – Wiktor Dabkowski / DPA)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik