Nagyvilág

Orbán Balázs: Hazugság, hogy a nyilvánosság nem tud a venezuelai menekültekről

Az Index cikke alapján mi is beszámoltunk róla, hogy mintegy 300 venezeuelai menekültet fogadott be a magyar kormány. A lap szerint a befogadás kvázi titokban történt. A Venezeuelából ideérkezők ingyen repülőjegyet kapnak Budapestre, legalább egy évig ingyen lakást, integrációs programot ingyenes magyar és angol nyelvtanfolyammal, valamint letelepedési papírokat, amelyekkel érkezésük után nem sokkal már legálisan dolgozhatnak. Az egyetlen feltétel az, hogy a menekülteknek legyenek magyar felmenőik, de az Index szerint ehhez az is elég, ha valakinek az egyik nagyszülője magyar volt, nem számít, ha már a szülők sem beszélték a nyelvet.

A cikkre Orbán Balázs, a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gerely helyettese Facebook-oldalán reagált. Szerinte Magyarország minden magyarnak védelmet nyújt, éljen bárhol a világon; s különösen igaz ez akkor, ha egy elnyomó, kommunista ideológiát valló, s ezzel az országát tönkretevő vezetés elől kell a magyaroknak menekülniük. Hozzátette:

Ebből kampánytémát csinálni elképesztő felelőtlenség, hiszen az ott élő magyarok számára mindez nem játék, hanem az életük és a családjuk biztonsága a tét. Ráadásul hazugság, hogy az ügyről a magyar nyilvánosság nem tud, hiszen tavaly tavasszal volt kommunikáció a témában.

Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik