Nagyvilág

Kanadába menekültek a háború elől, mind a hét gyerekük meghalt lakástűzben

2017-ben Szíriából menekült Kanadába a véres polgárháború elől az a család, amelynek háza kedden reggel kigyulladt Halifaxban. A szülők hét gyermeke közül egy sem tudott kimenekülni az épületből, írja a CNN.

A lap szerint a szomszéd egy óriási robbanást hallott, amikor felcsaptak a lángok.

A robbanás után egy nő sikolyára lettem figyelmes, ezért kipattantam az ágyból és kinéztem az ablakon. Hatalmas tűz volt. Minden olyan gyorsan történt, a ház rendkívül gyorsan kiégett

– mesélte Danielle Burt.

Ebraheim Barho, az édesapa súlyos sérüléseket szenvedett, miközben a gyermekeit próbálta menteni. Jelenleg kórházban ápolják.

Az anya, Kawthar Barho karcolások nélkül megúszta a tragédiát, de érthetően egyelőre képtelen felfogni, hogy elveszítette gyermekeit. Állítólag folyamatosan a nevüket ismételgeti.

Abdullah 4 hónapos, Rana 3, Hala 4, Ghala 8, Mohammed 10, Rola 12, Ahmed 15 éves volt.

Közzétette: Ummah Masjid And Community Center – 2019. február 19., kedd

 

A gyerekek az utóbbi másfél évben kezdhették el élvezni az életet, miután elmenekültek Szíriából. Iskolába jártak, bicikliztek, úsztak, barátaik voltak, szaladgáltak az udvaron, születésnapi bulikat tartottak és a szomszédokkal lógtak.

A család 2017 szeptemberében érkezett Kanadába, és nagyon kedves fogadtatásban volt részük. Egy YouTube-videó tanúsága szerint a családot a halifaxi repülőtéren egy csoport várta ujjongva, juharleveleket ábrázoló kartonokkal.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök a Twitteren fejezte ki részvétét.

Nincsenek rá szavak, amikor a gyerekeket ilyen korán elveszítjük, pláne ilyen körülmények között

– fogalmazott.

A család barátai a GoFundMe-n cikkünk megjelenéséig 312 ezer dollárt (87 millió forintot) gyűjtöttek össze, hogy segítsenek a szülőknek új otthont találni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik