Nagyvilág

Pornós illusztráció miatt akadtak ki a brit szülők egy tankönyvre

Hatalmas felháborodást váltott ki a brit szülők körében egy középiskolai biológia-tankönyv az egyik, terhességet bemutató illusztrációja miatt – írja a Mirror című brit bulvárlap.

A könyvben a várandós anyát, illetve a méhében fejlődő magzatot bemutató rajzon, a nő nemi szervét brazil stílusú, úgynevezett „leszállópálya” fazonra igazított szeméremszőrzettel ábrázolta a grafikus. A brit szülőket tömörítő népszerű közösségi oldal, a Mumsnet felhasználóinak egy része úgy véli, az illusztráció undorító, mert a szeméremszőrzetüket a pornósztárok viselik így.

Fotó: Twitter

A szülők szerint a tankönyv azt sulykolja a kamaszlányokba, hogy szégyellniük kell a természetességüket. Vivienne Porritt, a #WomenEd oktatási mozgalom alapítója pedig hozzáteszi, hogy a rajz arra bátoríthatja a fiúkat, hogy arról kérdezgessék a lányokat, milyen fazonú a szeméremszőrzetük, így a lányok már az iskolában szexuális zaklatásnak lehetnek kitéve.

A tankönyvet kiadó Pearson kiadó közölte, hogy korábban ők is észlelték a hibát, ezért tavaly májusban, amikor újranyomták a kötetet, már más illusztrációt használtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik