Nagyvilág

A Momentum meghívja a holland delegáció tagjait, akiket nem volt hajlandó fogadni a kormány

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

Ahogy korábban megírtuk, a holland parlament delegációja törölte tervezett magyarországi látogatását. A delegáció a demokrácia állapotát vizsgálta volna hazánkban, de mivel a magyar kormány nem volt hajlandó velük találkozni, nem látták értelmét a látogatásnak.

Kovács Zoltán az esettel kapcsolatban azt mondta, a kormány nemcsak méltánytalannak és felháborítónak tart bármilyen vizsgálódást, de ki is kéri magának.

A Momentum Mozgalom szerdán közleményében azt írta, hogy mivel szoros kapcsolatot ápolnak a holland kormánypárttal és koalíciós partnerével, a Momentum meghívót küldött holland partnereinek és szívesen fogadják őket, illetve állnak rendelkezésükre a kapcsolatteremtésben a többi ellenzéki párttal és a civilekkel.

Orbán Viktornak nem számít, hogy milyen kép alakul ki Magyarországról a világban: míg európai szövetségeseinket nem hajlandó fogadni, Vlagyimir Putyinnak évente többször teríti ki a vörös szőnyeget. Hazugság, hogy meg akarja védeni az érdekeinket Európában. A közelgő EP-választásnak az is tétje, hogy egy kiszolgáltatott és elszigetelt ország leszünk egy gyenge Európa szélén, vagy egyenrangú partnerek egy erős és összetartó Európa szívében

– írta Facebook-oldalán Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik