Nagyvilág

A kormány kikéri magának a holland delegáció vizsgálódását

Szombaton írtunk arról, hogy a holland parlament delegációja törölte tervezett magyarországi látogatását. A delegáció a demokrácia állapotát vizsgálta volna hazánkban, de mivel a magyar kormány nem volt hajlandó velük találkozni, nem látták értelmét a látogatásnak.

Anne Mulder holland képviselő azt mondta, a hágai parlamentben régóta téma az Európai Unió alapszerződésének hetes cikkelye alapján Magyarországgal és Lengyelországgal szemben megindított eljárás, ezért úgy döntöttek, hogy párbeszédet kezdeményeznek a témában, amihez képviselőket, szakértőket, civil szervezeteket és az adott kormányok képviselőit is meghallgatják.

Kovács Zoltán Facebook-oldalán reagált az incidensre, posztjában azt írta:

A holland parlamentnek semmilyen joghatósága nincs a magyar jogszabályokra és a hazai politikai életre nézve. Magyarország ellen évek óta nemzetközi hecckampány folyik, amelynek a hágai bevándorláspárti politikai elit a zászlóvivője. Olyan hangnemben beszélnek rólunk, ami eleve ellentmond az uniós szövetségesek közötti partnerségnek. Az említett hecckampányok során pedig előbb hirdetnek ítéletet, és csak később vizsgálódnak. Különösen így van ez a 2015-ös migrációs válság óta.

Hozzátette, mindezek fényében a kormány nemcsak méltánytalannak és felháborítónak tart bármilyen vizsgálódást, de ki is kéri magának.

(via hvg.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik