Nagyvilág

Magyarországra próbált szökni a nyolc általánossal műtő álorvos

Szerda reggel hatkor a kürtösi határátkelőnél, egy Bukarestből Budapestre tartó gyorsvonaton fogták el azt a Matteo Politit, akiről kiderült, hogy romániai magánkórházakban műtött annak ellenére, hogy csak nyolc általánost végzett, eredeti szakmája szerint pedig parkolóőr, írja a Transindex.

Az álorvos korábban azt mondta, hogy nem menekül, de azért inkább nem árulná el, hol tartózkodik. A férfi azt is elmondta, hogy Romániába érkezésekor felkeresett egy ügyvédet, akinek átadta az „eredeti” iratait, majd az ügyvéd egy jelentős összegért cserébe el tudta intézni számára, hogy honosítsák azokat.

Azt állítja, az ügyvédje biztosította őt arról, hogy rendelkezik minden szükséges irattal ahhoz, hogy Romániában praktizáljon.

A férfi egyik kollégája elmondta, Politi jól ismerte az orvosi szakzsargont, illetve a beavatkozáshoz szükséges eljárásokat is, a konzultációkon így sikeresen megtévesztette kollégáit.

Politi azután lett gyanús, miután több orvosnak feltűnt, hogy nem tud megfelelően bánni a fecskendővel, valamint nem tartja be a higéniai szabályokat. Ezek után tettek bejelentést ellene.

Kiemelt kép: Twitter/Stirile ProTV‏

Ajánlott videó

Olvasói sztorik