Nagyvilág

Maduro Ferenc pápához fordult segítségért

Saját magáról azt mondta, hogy Krisztus szolgálatában áll.

Egy olasz tévének adott interjúban Nicolás Maduro, Venezuela vitatott legitimitású elnöke azt mondta, Ferenc pápához fordult levélben, hogy segítséget kérjen a párbeszéd előmozdításához. Az AP hírügynökség szerint a Sky TG24-nek úgy nyilatkozott: reméli, hogy levele úton van, vagy már oda is ért a Vatikánba.

Maduro egy katonai bázison adott interjút, amiben azt mondta, hogy ő Krisztus szolgálatában áll, ezért kérte az egyházfőtől, hogy segítse elő és erősítse meg a párbeszédet. Hozzátette, hogy pozitív választ remél. Európát arra kérte, hogy ne hagyja, hogy Donald Trump „őrültsége” magával rántsa.

Egy héttel ezelőtt Ferenc pápa azt mondta, hogy az egész venezuelai népet támogatja, mert egy szenvedő népről van szó, és elborzasztja a vérontás. Attól viszont tartózkodott, hogy állást foglaljon Maduro, vagy a magát ideiglenes elnökké nyilvánító, számos latin-amerikai ország, az Amerikai Egyesült Államok, Kanada és európai országok által elismert Juan Guaido mellett. (Fotó: Europress – HO / Venezuelan Presidency / AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik