Nagyvilág

Leopárdkölyök került elő a repülőre feladott bőröndből, egy indiai repülőtéren

A férfi eleinte azt állította, nem lepárd, hanem egy macska és egy kutya utóda, amit a vámosok a feladott bőröndben találtak.

Az indiai hatóságok letartóztattak egy 45 éves férfit Chennai város nemzetközi repülőterén, miután egy leopárdkölyköt találtak poggyászában – jelentette a helyi sajtó.

Az egyhónapos, alig több mint egy kilogrammos kölyköt helyi idő szerint szombat hajnalban, egy Thaiföldről érkezett járaton próbálta becsempészni a férfi, a feladott poggyászban. A beszámolók szerint a vámosok már figyelték a járatot, miután bejelentést kaptak, hogy valaki vadállatot próbál Thaiföldről becsempészni Indiába.

Az utast azután állították meg, hogy gyanúsan viselkedve, és feltűnően sietve próbált meg kijutni a reptérről, miután felvette poggyászát. Majd bőröndjéből furcsa hangot lehetett hallani.

Leopárdkölyök (leopárd, )
Félszáz kígyót találtak a repülőtéren egy nő bőröndjében – és egy leopárdkölyköt
Valamint majmokat, teknősöket és gyíkokat. Mindegyiket egy bőröndbe zárva.

Amikor a vámosok felnyitották Kaja Moideen bőröndjét, abban egy műanyag dobozva rejtve megtalálták a leopárdkölyköt. A hatóságok közlése szerint az állat sokkos állapotban volt, folyamatosan sírt és le volt gyengülve. A vámosok cumiból adtak neki enni.

A férfi eleinte azt mondta a vámosoknak, hogy a kölyök egy macska és egy kutya utódja – írta a Deccan Chronicle című indiai lap. Később azonban elismerte, hogy Thaiföldön vásárolta a ragadozót, és azt tervezte, hogy felneveli, majd egy cirkusznak adja el, nagy összegért.

Az indiai törvények szerint a leopárd fokozottan védet állatnak számít, behozatala és házi állatként való tartása illegális. A férfi ellen még folyik a nyomozás. A hatóságok azt vizsgálják, hogy miért akarta becsempészni a kölyköt,és kinek akarta eladni.

A leopárdot egy állatkert vette magához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik