Nagyvilág

Félszáz kígyót találtak a repülőtéren egy nő bőröndjében – és egy leopárdkölyköt

Leopárdkölyök (leopárd, )
Leopárdkölyök (leopárd, )

Valamint majmokat, teknősöket és gyíkokat. Mindegyiket egy bőröndbe zárva.

Több mint tízezer kilométeres repülőutat élt túl több mint száz egzotikus állat, amelyek egy nő bőröndjébe zárva tették meg a Dzsakartából Moszkvába tartó utat. Az Oroszországba becsempészett állatokat a Domogyedovói nemzetközi repülőtéren fedezték fel, amikor átvilágították a meg nem nevezett nő poggyászát.

 
Több mint száz állatot zsúfolt össze ebben a bőröndben
Fotó: FTSZ

A vámosok legnagyobb meglepetésére a bőröndben egészen pontosan 108 darab állatot találtak, köztük két elpusztult krokodilt, amik nem élték túl az utazást. „Az állatok kis ketrecekbe és műanyag dobozokba voltak zárva, a kígyók pedig textilből készült kis csomagokba” – mondta el a repülőtér szóvivője.

 
Fotó:FTSZ 

A bőröndben 55 kígyó, 35 gyík, hét teknős, hat makimajom és két majom volt. Valamint egy „gyönyörű, zöld szemű cica”, amit csak szakértők tudnak majd azonosítani. A gyanú szerint egy leopárdkölyök lehet, és ha ez bebizonyosodik, a nő akár hét évig tartó börtönbüntetést is kaphat, mert az állat szerepel a veszélyeztetett fajok listáján.

 
Fotó:FTSZ 

A csempészeten rajtakapott nő azt állította, hogy az állatokat kétszáz dollárért vásárolta egy indonéz piacon, valamint tagadta, hogy a fekete piacon akarta azok továbbadni. Állítása szerint tenyésztés volt a cél. Az állatokat ideiglenesen egy moszkvai állatkertben helyezték el. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik