Nagyvilág

Övtáskában próbált fiókákat és tojásokat átcsempészni a határon egy ír férfi

Az 56 éves ír férfi a Heathrow repülőtéren bukott le különös szállítmányával. Az övtáskába rejtett fiókák és tojások szerencsére mind túlélték a kalandot.

Az ír férfi keselyűfiókákat és 19 tojást próbált meg becsempészni Angliába – számol be a Huffington Post. A tojások közt kifejezetten ritka, veszélyeztetett fajoktól származó darabok is voltak. Az állatcsempész egy Dél-Afrikából érkező járatról szállt le június 26-án.

A hatóságok még nem közölték, hogy pontosan milyen fajokról is van szó. Egyelőre csupán annyit tudni, hogy az övtáskában különböző dél-afrikai ragadozó madarak, így keselyűk, sasok, sólymok és kányák fiókáit és tojásait azonosították.

A határőrség szerint az érintett fajok a CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora, azaz Egyezmény a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről) által védett állatok közé tartoznak.

A fiókák és tojások szerencsére mind túlélték a kalandot, jelenleg madárspecialisták gondoskodnak róluk.

Az állatcsempészt a hatóságok őrizetbe vették, az Országos Bűnüldözési Ügynökség (National Crime Agency, NCA) pedig megkezdte a nyomozást az ügyben.

(Kiemelt kép: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik