Nagyvilág

Romániában is elítélték a magyar „halálbrigádot”

A banda feje ennek ellenére élete végéig magyar börtönben marad.

Első fokon 15 év börtönre ítélte el a Hunyad megyei törvényszék a Magyarországon már tényleges életfogytiglanra ítélt 38 éves V. Sándort egy 2007-es vajdahunyadi fegyveres rablásért. Bűntársa és volt barátnője, T. Emese hét és fél évet kapott – írja a Maszol.ro.

Halálbrigádnak nevezte őket a magyar sajtó. Jelenleg mindketten börtönbüntetésüket töltik Magyarországon.

Bortonracsok(210x140)(2).jpg (börtönrácsok, )
Szuperbörtönben őrzik a halálbrigád vezetőjét
Magyarország egyik legszigorúbban őrzött foglyává lépett elő a sorozatgyilkosság miatt elítélt Varga Sándor – írja a Blikk.

Az egykori szerelmespár több bűncselekményt követett el együtt Romániában és Magyarországon. A férfi 2008 és 2010 között négy embert ölt meg, társaival ékszerboltokat rabolt ki.

V. Sándort és T. Emesét a magyar rendőrség tartóztatta le. A nő bevallotta a romániai bűncselekményeket is, azt is, hogy 2007 decemberében ők raboltak ki Vajdahunyad központjában egy zálogházat, ahonnan csaknem egy kiló ékszert vittek el.

Fejbe lőtték az akkor 21 éves alkalmazottat, aki a csodával határos módon túlélte a fegyveres támadást, de egyik szemét elveszítette. A vajdahunyadi eseten kívül Romániában további 3 fegyveres rablást követtek el Nagyváradon, Pécskán és Feketehalmon.

A mostani ítélet csak T. Emesét érintheti. A férfi élete végéig magyarországi börtönben marad, de az megtörténhet, hogy őt a büntetése letöltése után kiadják Romániának. A nő korábban azt állította, élettársa a szülei megölésével fenyegette, ha nem vesz részt a bűncselekményekben.

Fővárosi Ítélőtábla (fővárosi ítélőtábla)
Megfenyegette a bírót a „halálbrigád feje”
A bírói tanács elnökét szidalmazta is a négy emberöléssel és fegyveres rablásokkal vádolt V. Sándor a másodfokú büntetőper keddi tárgyalásán a Fővárosi Ítélőtáblán. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik