Közélet

Szuperbörtönben őrzik a halálbrigád vezetőjét

Bortonracsok(210x140)(2).jpg (börtönrácsok, )
Bortonracsok(210x140)(2).jpg (börtönrácsok, )

Magyarország egyik legszigorúbban őrzött foglyává lépett elő a sorozatgyilkosság miatt elítélt Varga Sándor – írja a Blikk.

Vargát egyszemélyes cellában őrzik, amit éjjel-nappal megfigyelnek. A rácsok mögé infrakamera van szerelve, amellyel még sötétben is ellenőrizni tudják Clyde minden mozgását. Ajtaja előtt egy fegyveres őr ül kutyával a nap 24 órájában. A különleges őrzés addig tart, amíg Clyde-ot át nem szállítják a Csillagbörtönbe, a tényleges életfogytiglanosok közé.

A bulvárlap szerint elképzelhető, hogy olyan információ jutott a biztonsági tisztek birtokába, hogy a férfi szökni akar, de az sem zárható ki, hogy az öngyilkosságtól féltik. Sőt a nem mindennapi őrzés hátterében az is állhat, hogy cellatársai testi állapotát védik Clyde-tól, avagy pont ellenkezőleg, az ő életét féltik másoktól.

Clyde és bandája Magyarországon számos rablást követett el, majd némi pénz reményében megöltek egy százhalombattai ékszerészt, annak albérlőjét és egy Újpestről elrabolt vietnami házaspárt is. Korábban Romániában gyilkoltak és fosztogattak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik