Nagyvilág

Kirúgták a rendőrt, mert fejen lőtt egy chihuahuát

A kis szuka még csak nem is támadt rá, csak ugatott rá, de a rendőr ennek ellenére rálőtt. Csoda, de az eb életben maradt. A rendőr pedig állás nélkül.

Kirúgtak az állásából egy rendőrt az amerikai Arkansas államban, miután fejen lőtt egy chihuahuát Shiloh Estates településen – jelentette a helyi sajtó. Az esetet mobiltelefonnal vette videóra az egyik lakó, aki csak pár lépésre állt a kutyától, amikor Keenan Wallace meglőtte az őt ugató ebet.

A felvételt pénteken tette közzé Facebook-oldalán az azt készítő Doug Canady. A felvételen látni lehet, ahogy Wallace rendőr Canadyt felszólítja, hogy menjen ki a ház előtti kertből ki az útra.

Amikor a férfi erre nem volt hajlandó, Wallace nyugodta elővette a pisztolyát, majd fejen lőtte az előtte ugató Reese-t. Majd, mintha mi sem történt volna, tovább beszélt Canadyhez, aki felháborodva és értetlenül nézte, hogy mi történt.

(A videót ide kattintva tudják megnézni)

A rendőr azért jelent meg Canady házánál, mert egy környéken lakó nő a rendőrségnek azt állította, hogy a Reese nevű kutya, valamint társa, egy Oreo nevű chihuahua agresszívan viselkedik. A nő még azzal is fenyegetőzött pisztollyal a kezében, hogy agyonlövi őket.

Rendőrök lelőtték a kutyáját, majd kötelezték, hogy vágja le az eb fejét
A Georgia állambeli férfit letartóztatással és börtönnel fenyegették, ha nem teszi meg.

A két kutya eredeti gazdái decemberben elköltöztek a környékről, és az ebeket hátrahagyták. A beszámolók a két ebbel soha nem törődtek, és Canady és lányai etették őket, és amolyan mindenki kutyái voltak a környéken, akiket mindenki szeretett.

Reese végül nem halt bele a lövésbe. A sebesülése után eltűnt ebet később egy pajtába, egy matrac alá bújva találták meg állatmentők, és egy állatkórházba szállították, ahol megműtötték, és jelenleg stabil állapotban van.

Az állatorvosi költségek kifizetésére, amik akár a húszezer dollárt is elérhetik,  netes adománygyűjtés indítottak. Az alábbi felvételen Reese látható, a műtét után.

Reeses on 1/7

Közzétette: Reeses Road to Recovery – 2019. január 7., hétfő

A hatóságok első nyilatkozatai szerint a rendőr jogosan cselekedett, mert egy agresszív kutyát lőtt le, de a helyi seriff két nappal később már bejelentette, hogy Wallace rendőrt elbocsájtották.

Tim Ryals seriff közlése szerint a rendőr a vizsgálatuk szerint nem követett el semmilyen törvénysértést, és a belső szabályzatot sem sértette meg, de ennek ellenére kirúgták. Ryals szerint ugyanis több lehetősége is lett volna a helyzet békés rendezésére, de ezt nem tette meg.

És közben az ügyet átadták az ügyészségnek egy felülvizsgálatra, hogy ők döntsenek arról, vádat kell-e emelni a rendőr eljárása miatt.

Lelőttek egy kutyát az új-zélandi repülőtéren, csak azért, mert elszabadult
Senki nem érti, miért nem használtak kábítólövedéket.

A kiemelt képen Reese lelővése, valamint lábadozása a kórházban. Fotó: Facebook/Doug Canady

Ajánlott videó

Olvasói sztorik