Belföld

Kiállt az ajtóba, észrevett egy kutyát és lelőtte a kecskeméti fiú

Lőfegyverrel visszaélés bűntette és állatkínzás bűntette – ezért állítanak hamarosan bíróság elé egy 19 éves fiút, aki rálőtt egy kutyára egy átalakított, engedély nélkül tartott légpuskával egy évvel ezelőtt. Az ügyészség börtönben látná a fiatalt, akinek a Kecskeméti Járásbíróság tárgyalja az ügyét.

A 19 éves fiú egy ismeretlen személytől vette Kecskeméten az átalakított légpuskát és hozzá legalább 370 darab lövedéket. A vád szerint többször lövöldözött szerzeményével a tanyája udvarán. 2016. április 11-én délután megfogta a fegyvert is kiállt a kapuba. Tőle körülbelül tíz méterre meglátott egy rottweilert, és rálőtt. A lövedék a kutya tüdejébe hatolt.

A lövés alkalmas volt arra, hogy az állatnak maradandó egészségkárosodást vagy a pusztulását okozza. A lövedék létfontosságú szervet érintett, a kutya életveszélyes állapotba került. Az állat életét csak azonnali orvosi ellátás és gyógykezelés mentette meg, a lövedék okozta sérülés az állatnak szükségtelen fájdalmat is okozott. A cselekményt követően a rendőrök a vádlott puskáját lefoglalták.

A fiatal szabadlábon várja a tárgyalását.

Az ügyészség a szabadlábon védekező férfit lőfegyverrel visszaélés bűntettén kívül állatkínzás bűntettével is vádolja. Az ügyész a vádlottal szemben végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy az engedély nélkül tartott lőfegyvert is el kell kobozni. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik