Nagyvilág

Orbános matricákkal ragasztották le a brüsszeli állandó képviseletet

„STOP ORBÁN” feliratú matricákat helyezett el a Radikális Európai Demokraták (RED) mozgalmának alapítója a brüsszeli magyar állandó képviselet ajtajára december 16-án.

Mester Barnabás az uniós intézményekhez rendelt magyar nagykövetség épülete előtt arra hívta fel a kivándorolt, külföldön dolgozó, illetve tanuló fiatalokat, hogy a saját eszközeikkel élve minél több helyen és módon tiltakozzanak a rabszolgatörvényt áterőltető és különbíróságokat felállító Orbán-kormány ellen. Hozzátette:

Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral és a nemzeti együttműködés rendszerével; ezt mind többek számára egyértelművé kell tenni az Európai Unióban is.

Mester Barnabás szerint nem Brüsszelt kell megállítani, hanem a külpolitikai és európai uniós fronton is ámokfutást végző Fidesz-kormányt. A RED alapítója a belgiumi épület előtt bejelentette azt is, hogy 2019. január 8-án, 15:00 órakor tüntetést tartanak az Európai Parlament előtti téren, ahol a helyi magyarok részvételével közösen is fel kívánják mutatni a piros lapot Orbán Viktornak és rabszolgatartó rendszerének. Ehhez a demonstrációhoz hívják a brüsszeli magyar szervezeteket és civileket is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik