Belföld

Radikalizálódik az MSZP volt alelnöke

Kálmán Attila
Kálmán Attila

újságíró. 2017. 11. 14. 15:32

Radikális Európai Demokraták (RED) néven indít új mozgalmat Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője. A RED-ből nem lesz párt, hanem a jövő évi választásokig és utána is mozgalom marad, ugyanis ahogy Ujhelyi mondta:

Sem fél, sem egy, sem tíz százalék megszerzéséért nem akarok beszállni az együttműködni képtelen ellenzéki pártok sorába.

Ujhelyi a Facebookon jelentette be a mozgalom elindítását. Azzal magyarázta lépését, hogy jogosan elégedetlenek a választók az ellenzéki pártok teljesítményével, „nem engedhetem meg magamnak, hogy csak morogjak.”

A RED-ben „barátaim, kollégáim, fiatal szakértők, civilek és politikusok” vesznek részt Ujhelyi elmondása szerint, de konkrét neveket nem említett a politikus, aki egyébként Botka László visszalépése után lemondott MSZP-alelnöki posztjáról.

Ujhelyi hosszan idézte fel kormánypárti politikusok – Orbán Viktor, Lázár János, Kövér László, Kovács Zoltán –mondatait, amelyek szerinte mind azt mutatják, hogy a miniszterelnök ki akarja vezetni Magyarországot az Európai Unióból. Az MSZP-s azt mondta, „helyzet van”, ezért radikális választ kell adni a problémákra. Hogy mik lesznek ezek, azokat nem árulta el. Azt bizonygatta, hogy új mozgalmával mindent megtesz, hogy Magyarországot az EU-n belül tartsa.

Az EP-képviselő szerint „őrült beszéd” a Brüsszel ellenes retorika, és az is, hogy ki kellene lépni az EU-ból. Szerinte az Unión kívül nincs élet, azt mondta ez a szervezet a béke, a  biztonság és a stabilitás záloga.

Nem tagadta, hogy az EU komoly külső és belső kihívásokkal is szembenéz, de szerinte ha szétesne az Unió, akkor a nacionalista populizmus győzedelmeskedne, és akár háborúk is jöhetnek.

Az MSZP-s politikusnak nem ez az első hasonló kezdeményezése, szeptember elején EU-párti chartát kezdett szervezni.

EU-párti chartát szervez egy MSZP-s EP-képviselő
Ellenzéki euro-chartát szervez Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője, nehogy kilépjünk az Unióból.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.