Közélet
Image: 73662917, Ujhelyi István magyar jogász, politikus. 2014-től a Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti képviselője, és az MSZP-DK európai parlamenti delegációjának vezetője. 2002–2014 között MSZP-s országgyűlési képviselő. 2010–2014 között az Országgyűlés alelnöke. 2006–2010 között előbb az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, majd a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára. 2000–2010 között a MSZP elnökségének tagja, 2004–2010 között és 2014-től a párt alelnöke., Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

A Jobbikot ekézi az MSZP-s politikus új mozgalma

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 11. 26. 16:48

A Radikális Európai Demokraták szerint átverés a Jobbik néppártosodása.

Elhitted a Jobbik cukiságát?

Ezzel a kérdéssel indít a Radikális Európai Demokraták (RED) Youtube-videója, amelyben azt vitatják, hogy a Jobbik valóban eltávolodott volna a szélsőjobboldali iránytól és inkább középre igyekszik. A RED-et Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője indította november közepén, azzal a céllal, hogy Magyarországot az Európai Unión belül tartsa.

A videóhoz kapcsolódóan Ujhelyi a honlapján egy nyílt levelet is megjelentetett, amelyben azt írja:

vörös vonalat kell húznunk a baloldal és a Jobbik közé, különben a következő Országgyűlésben a Jobbik és a Fidesz extrém versenyt futhat baloldal nélkül.

A politikus szerint

Hiába az élére vasalt öltönyszár, az úri stílus, a néppártosodásnak hazudott köpönyegforgatás, a Jobbik nem marad más, mint az a szélsőjobboldali, Európa-gyűlölő párt, amely nemrég még büszkén gyújtotta fel és taposta meg az európai közösség zászlaját,

ezért sem az LMP, sem a Momentum nem léphet frigyre „a XX. század legsötétebb korszakát idéző gárdistákkal”. Ujhelyi szerint amennyiben a Jobbik valóban egy fordulatot hajt végre a párt nézeteit illetően, akkor komolyabb lépésekre lesz szükség:

vissza kell hívni az Országgyűlés alelnöki székéből az egykori verekedő szkinhed-vezért, a parlamenti frakcióból a dunai cipőket leköpdöső képviselőt, hazarendelni az Uniót diktatúrához hasonlító EP-képviselőket

Ezen kívül az MSZP volt alelnöke szerint ellentét van a Jobbik béruniós kampánya és a választási programja között, amelyben az európai integráció mélyítésének teljes elutasítása, az Uniós tagságról szóló népszavazás mielőbbi kiírása szerepel.

Kiemelt kép: 24.hu/Berecz Valter

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.