Nagyvilág

Ráfaragott egy orosz pap a Gucci-rajongására

Az Instagramon osztotta meg a luxusholmikról készült fotókat.

Büntetés elé néz az az orosz ortodox pap, aki Gucci és Louis Vuitton-cuccokat posztolt az Instagramon – írja a Guardian egy egyházi vezetőt idézve.

Vjacseszlav Baszkakov előszeretettel osztott meg fotókat drága papucsokról, cipőkről és táskákról, de mostanra eltávolította a képeket a nagy figyelem miatt. Az egyházi vezetők „rossz ízlése” miatt ostorozzák, és közölték, hogy fegyelmi bizottság fogja józan észre téríteni a „luxuspapot”.

Kirill pátriárka szóvivője, Alekszander Volkov azt mondta, egy pap életétől nem választható el a magánélete, nincs olyan, hogy valaki reggeltől ebédig papként cselekszik, majd estig azt csinál, amit akar. Egyébként épp Kirillnek volt egy hasonló botránya 2012-ben, amikor egy 8,5 millió forint értékű karórával fotózták le. Igaz, hogy a képről utómunkával megpróbálták eltüntetni a karórát, de a tükörképe egy fényes asztalon jól kivehető maradt. Az egyház emiatt bocsánatkérésre kényszerült.

Baszkakov azt mondta, elfogadja a büntetést, és bezárja Instagram-oldalát, miután nem tudott szerényen és megfelelően viselkedni. Azt azonban tagadta, hogy az övék lennének a lefotózott tárgyak, azt állítja, leginkább boltokban fényképezett. Azt is mondta: az olcsó cipőire szokott csatokat varrni, azért tűnik úgy, hogy drágában jár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik