Nagyvilág

40 férfival zártak össze egy nagyit

Egy nő beperelte a floridai börtön dolgozóit, amiért azok 10 órán keresztül tartották fogságban 40 férfi között csak azért, mert úgy hitték, transznemű – írja a Miami Herald. Az 55 éves Fior Pichardo de Veloz 2013-ban utazott Miamiba unokája születése miatt, de a reptéren elkapták kábítószer-fogyasztás vádjával. Az őt letartóztató rendőr még nőként tüntette fel nemét, a hiba akkor csúszott be, miután a laborvizsgálatra vitték.

A nővérnek feltűnt, hogy Veloz hormontablettákat szed, és rákérdezett, hogy transznemű-e. A nő hiába utasította vissza a feltételezést, az ambuláns lapjára az került, hogy igen – valójában a menopauzája miatt szedte a gyógyszert. Az orvos alaposabb vizsgálat nélkül a nővér jegyzetei alapján így férfiként vette nyilvántartásba.

Pichardo így került a Metro Wes Detention Center nevű férfibörtönbe, ahol egy cellán kellett osztoznia 40 férfival. Elmondása szerint borzalmas élmény volt, többen is ugratták olyan módon, hogy azt kiabálták neki: „Mami, mami!”. Elmondása szerint rettegett kimenni a mosdóba, inkább összevizelte magát.

A börtön alkalmazottainak akkor tűnt fel, hogy hibáztak, amikor a nő családtagjai meg akarták látogatni őt. Ekkor újabb vizsgálatot kértek, melynek során a férfi dolgozók többen is kinevették. Miután egy nővér elismerte a félreértést, Pichardót visszahelyezték a Turner Guilford Knight zárkájába.

Pichardo ezek után beperelte a megyei börtönt sérelmei miatt, gondatlansággal és kegyetlen büntetéssel vádolta fogva tartóit, és csak most novemberben sikerült kártérítést kapnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik