Nagyvilág

Gruevszki kormányzásának áldozatai is menedéket kérnének Magyarországon

Ugyanolyan elbánást kérnek, mint amiben a volt macedón miniszterelnök részesült.

Egy macedón civil szervezet, a „Zöld Nagyító”, amely önmeghatározása szerint elkötelezett a jogállamiság mellett, arra szólítja fel azokat, akik Nikola Gruevszki kormányától szenvedtek el visszaéléseket, hogy ők is kérjenek menedékjogot Magyarországon.

Közleményüket azoknak címezik, akiket a különleges erők brutálisan letartóztattak, semmibe vették az ártatlanságuk vélelmét, alaptalanul tartották őket őrizetben, nem részesültek tisztességes tárgyalásban, bizonyíték nélkül ítélték el őket, és egyéb módon igazságtalan elbánásban részesültek „Grujo” kormányzása idején.

A szervezet azt kéri az érintettektől, hogy jelentkezzenek telefonon vagy irodáikban, ők pedig segítenek a menedékkérelemhez szükséges dokumentáció összeállításában. Mint írják, ugyanolyan elbánást kérnek a menekültügyi eljárásban, mint amiben a volt miniszterelnök részesült. „A demokratikus Magyarország mindannyiunkkal ugyanúgy járjon el, mint Nikola Gruevszkivel!” – áll a közleményben. (Fotó: Europress – Robert ATANASOVSKI / AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik