Nagyvilág

Az albán rendőrség is megerősítette, hogy a magyar nagykövetség autójában ült Gruevszki

Ahogy korábban megírtuk, egy albán lap értesülései szerint a Magyarországon menedékjogot kérő volt macedón kormányfőt, Nikola Gruevszkit egy tiranai magyar diplomáciai autó hozhatta Magyarországra. A lap információi szerint az autó rendszáma CD1013A és a Tiranai Magyar Nagykövetséghez tartozik.

A Balkan Insight  azt írja, hogy az albániai rendőrség megerősítette az információt, miszerint Gruevszki november 11-én este 7 óra 11 perckor lépte át az Albánia-Montenegró határállomást. Mint írják, a volt macedón kormányfő egy magyar diplomata autóban ült, illetve a saját személyi igazolványát használta, mielőtt az Interpol november 13-án nemzetközi körözést adott ki.

Az Alsat-M macedón tévéadó honlapján azt írja, az albán rendőrség az alábbi tájékoztatást adta az ügyről:

  • Nikola Gruevszki november 11-én 19 óra 11 perckor lépte át az Albánia-Montenegró határt,
  • egy CD1013A rendszámú autóban utazott, a jármű pedig a tiranai magyar nagykövetség tulajdona,
  • november 11-én még nem jelezték a határon, hogy keresnének Nikola Gruevszki nevű állampolgárt, hiszen az Interpol november 13-án adta ki a nemzetközi elfogatóparancsot ellene.

Egy macedón lap közben arról írt, hogy korábban a Tirnanai Magyar Nagykövetség nem erősítette meg, de nem is tagadta, hogy Gruevszki egy éjszakát a nagykövetségen töltött.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Soós Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik