Belföld

Albán lap: Gruevszkit a Tiranai Magyar Nagykövetség autójával szállították

A Magyarországon menedékjogot kérő volt macedón kormányfőt, Nikola Gruevszkit egy tiranai magyar diplomáciai autóval jutott át Albániából Montenegróba, írja egy albán lap. A lap információi szerint az autó rendszáma CD1013A és a Tiranai Magyar Nagykövetséghez tartozik. 

Ahogy korábban megírtuk, elfogatóparancsot adtak ki Orbán macedón szövetségese ellen, miután Nikola Gruevszki nem vonult be a börtönbe. A volt macedón miniszterelnök ezek után Facebook-oldalára írta ki, hogy jelenleg Budapesten tartózkodik és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól. A macedón belügyminisztérium megkeresésére egyébként a magyar belügyi tárca megerősítette, hogy Nikola Gruevszki hazánkban van és menedékjogot kért. A történtek hatására Szkopjében bekérették a magyar nagykövetet.

Csütörtökön megkérdeztük Orbán Viktort, hogy miért nem egy tranzitzónába van bezárva Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő. A miniszterelnök csak annyit válaszolt, hogy kérdezzük a jogászokat.

Frissítés: A Kanal 5 macedón lap is arról ír, hogy Gruevszki egy magyar diplomáciai autóval lépte át a határt, ők még azt is hozzáteszik, hogy egy névre szóló útlevél is volt nála. Arról is ír a Kanal 5, hogy

korábban a Tirnanai Magyar Nagykövetség nem erősítette meg, de nem is tagadta, hogy Gruevszki egy éjszakát a nagykövetségen töltött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik