Nagyvilág

Elfogták a gyümölcsterroristát, aki eprekbe rejtett el tűket

Vége a rettegésnek?

A queenslandi rendőrség a Twitteren tudatta, hogy letartóztattak egy 50 éves nőt, akit azzal vádolnak, hogy tűket szurkált eprekbe.

Mint arról korábban írtunk, szeptemberben robbant ki az egész országot rettegésben tartó ügy, amikor egy férfit hasi fájdalmakkal vittek kórházba, miután szupermarketben vásárolt epret evett. Utána többen is posztoltak képeket a közösségi oldalakon olyan eprekről, amelyekbe valaki tűt rejtett el.

Az ügy nemcsak Queenslandet lakosságát érintette, az egész országban találtak tűvel szennyezett epret, egy sydneyi szupermarketben pedig almába volt rejtve a szúróeszköz, és volt aki banánban is tűre bukkant.

Még szeptemberben egy fiatal fiú került a hatóságok látókörébe.

A gyümölcsterrorizmusnak is nevezett botrány nemcsak a lakosságra (volt?) veszélyes, de bajba sodort egy teljes iparágat is: az eperszezon tetőpontján felére zuhantak a felvásárlói árak, a termelők teherautóstul öntötték ki a gyümölcsöket az út szélére, miután a szupermarketek nem vették át tőlük az árut a kialakult pánik miatt.

Volt olyan farm, ahol 100 munkást kellett elküldeni idő előtt, és a gazdák inkább gyökerestől kitépték a földből a gyümölcsöt.

A gyanúsított november 12-én már bíróság elé is állhat, és akár 15 év börtön is várhat rá.

 

via news.com.au; kiemelt kép: Twitter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik