Élet-Stílus

Gyümölcsterrorizmus Ausztráliában: letartóztattak egy fiatal fiút

24.hu
24.hu

2018. 09. 19. 12:12

Letartóztatott egy fiatal fiút a rendőrség Ausztráliában, miután beismerte, hogy ő rejtett tűket eprekbe és almákba a szupermarketekben – írja a Daily Mail.

Mint korábban írtunk róla, az elmúlt két hétben többször találtak tűket eprekben és almákban, Queensland államban. A botrány a múlt héten robbant ki, amikor egy férfit hasi fájdalmakkal vittek kórházba, miután szupermarketben vásárolt epret evett, majd kiderült, hogy a panaszait egy lenyelt tű okozta. Aztán többen posztoltak képeket a közösségi médiában, amelyeken olyan eprek láthatók, amelyekbe valaki tűt rejtett el. Később egy édesanya bukkant almába szúrt tűkre, amikor gyerekének felszeletelte a gyümölcsöt.

Az ausztrál közvéleményt sokkolták az esetek, amiket „gyümölcsterrorizmusnak” neveztek. A rendőrség 100 ezer ausztrál dolláros (kb. 20 millió forintos) nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben, aminek hatására több mint száz lakossági tippet kaptak. A nyomozók ezek alapján tartóztattak le egy fiatal fiút, aki beismerte, hogy viccből tűket rejtett gyümölcsökbe. Mivel Ausztrália több pontján találtak tűket gyümölcsökben, nem valószínű, hogy ő az egyetlen elkövető.

A hatóság semmit sem árul el az eddigi egyetlen gyanúsítottról, még a pontos korát sem. Azt viszont hangsúlyozzák, hogy a törvény teljes szigorával fog lesújtani az elkövetőkre, aki nem csak a gyümölcsvásárlókat veszélyeztette, de a termelőket is térdre kényszerítik.

Az elkövetőkre jelenleg kiszabható legsúlyosabb büntetés 10 év börtön, de a döntéshozók már dolgoznak a jogszabály szigorításán, hogy az élelmiszerszennyezésért a terrorizmusoshoz, és a pedofíliához hasonlóan 15 év legyen a legmagasabb kiszabható büntetés.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

GelÈnes, 2009. febru·r 5.
A gelÈnesi FlÛrika JÛzsef f·skamr·jukban felv·gja a NyÌrerdı Zrt. v·mosatyai telephelyÈrıl kapott f·t. A NyÌrerdı Zrt. 6000 kˆbmÈter t¸zelıt k¸lˆnÌt el szoci·lis cÈlra. GelÈnesen tÌz csal·d kapott 34 kˆbmÈter f·t, a havonta kiutalt 6-8000 forint lak·sfenntart·si t·mogat·s helyett. Ezen a tÈlen 16 ember halt meg kih˚lÈs miatt Szabolcs-Szatm·r-Bereg megyÈben.
MTI FotÛ: Bal·zs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.