Élet-Stílus

Gyümölcsterrorizmus Ausztráliában: letartóztattak egy fiatal fiút

Letartóztatott egy fiatal fiút a rendőrség Ausztráliában, miután beismerte, hogy ő rejtett tűket eprekbe és almákba a szupermarketekben – írja a Daily Mail.

Mint korábban írtunk róla, az elmúlt két hétben többször találtak tűket eprekben és almákban, Queensland államban. A botrány a múlt héten robbant ki, amikor egy férfit hasi fájdalmakkal vittek kórházba, miután szupermarketben vásárolt epret evett, majd kiderült, hogy a panaszait egy lenyelt tű okozta. Aztán többen posztoltak képeket a közösségi médiában, amelyeken olyan eprek láthatók, amelyekbe valaki tűt rejtett el. Később egy édesanya bukkant almába szúrt tűkre, amikor gyerekének felszeletelte a gyümölcsöt.

Az ausztrál közvéleményt sokkolták az esetek, amiket „gyümölcsterrorizmusnak” neveztek. A rendőrség 100 ezer ausztrál dolláros (kb. 20 millió forintos) nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben, aminek hatására több mint száz lakossági tippet kaptak. A nyomozók ezek alapján tartóztattak le egy fiatal fiút, aki beismerte, hogy viccből tűket rejtett gyümölcsökbe. Mivel Ausztrália több pontján találtak tűket gyümölcsökben, nem valószínű, hogy ő az egyetlen elkövető.

A hatóság semmit sem árul el az eddigi egyetlen gyanúsítottról, még a pontos korát sem. Azt viszont hangsúlyozzák, hogy a törvény teljes szigorával fog lesújtani az elkövetőkre, aki nem csak a gyümölcsvásárlókat veszélyeztette, de a termelőket is térdre kényszerítik.

Az elkövetőkre jelenleg kiszabható legsúlyosabb büntetés 10 év börtön, de a döntéshozók már dolgoznak a jogszabály szigorításán, hogy az élelmiszerszennyezésért a terrorizmusoshoz, és a pedofíliához hasonlóan 15 év legyen a legmagasabb kiszabható büntetés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik