Nagyvilág

Trump máris a demokratákat fenyegeti

Az USA-ban magyar idő szerint keddről szerdára virradó éjszaka tartották a félidei választásokat, amely során a demokrata párti képviselők többségbe kerültek a kongresszusban. Erről hosszabban itt írtunk:

A demokraták megnyerték a képviselőházi választást, kemény két év vár Trumpra
Az amerikai választók véleményt mondtak Trump elnökségéről.

Az eredmény miatt fájhat Donald Trump republikánus amerikai elnök feje, ugyanis a demokrata többség keresztbe tehet neki a kormányzás során. Még akkor is, ha a felsőháznak számító szenátusban a republikánusok maradtak többségben. Ennek megfelelően Trump már szerdán megfenyegette a demokratákat. Egy Twitter-üzenetben azt írta:

Ha a demokraták azt gondolják, hogy az adófizetők pénzét arra fogják vesztegetni, hogy a kongresszusban a kormány tevékenységét vizsgálják, akkor mi meg kénytelenek leszünk az ő kiszivárogtatásaikat vizsgálni a szenátusban. Ketten is játszhatják ezt a játékot!

Az ügy előzménye, hogy sajtóhírek szerint még augusztusban a demokraták összeállítottak egy listát azokról az ügyekről, amelyekben vizsgálatot fognak kezdeményezni, ha többségbe kerülnek a kongresszusban. A keddi választások után Nancy Pelosi, a demokrata frakció vezetője megerősítette a lista létezését.

(Axios)

Kiemelt kép:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik