Nagyvilág

Agyonlőtték a hírhedt emberevő tigrist

Legkevesebb 13 emberrel végzett 2016 óta az a tigris, amit a napokban lőttek ki hajtóvadászat után Indiában, írja a BBC.

A hatéves állatot immár két éve üldözték az ország nyugati oldalán található Mahárástra állam dzsungelében. Több mint száz kameracsapdát helyeztek üzembe, fához kötött lovakkal és kecskékkel próbálták tőrbe csalni, valamint fák tetején felállított non-stop őrséget működtetek, de eredménytelenül.

Múlt hónapban a vadőrök parfümöt raktak ki a vadonba, hogy odacsalogassák a veszélyes ragadozót, és ez meg is hozta az áttörést. A T-1 névre hallgató nőstény tigrist nem sokkal később látták is a falubeliek, majd vadászok telepedtek ki a helyszínre, hogy kilőjjék.

Amikor meglátták az állatot, előbb nyugtatólövedékkel lőtték meg, de rátámadt a vadászok járművére, ezért kivégezték. A gyilkos lövést 8-10 méter távolságról adták le rá. A tigrist elszállították és boncolni fogják.

A fenevad legutóbb idén augusztusban csapott le a kilenc hónapos kölykével. Akkor három embert is felfaltak, Pandharkawada 5000 fős lakossága pedig azóta is rettegésben élt, csak csoportokban mertek kimenni az erdőbe és a földekre.

Kiemelt kép: Europress/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik