Nagyvilág

Elfogták a szlovákiai újságíró-gyilkosság gyanúsítottait

A szlovák rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

Csütörtökön erőszakos bűncselekmény elkövetésével vádolt személyeket vett őrizetbe a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség. Az Új Szó idézi a szlovák TASR hírügynökséget, amelynek információi szerint az akció összefügg Ján Kuciak oknyomozó újságíró és jegyese, Martina Kušnírová februári megölésével.

A Dennik N értesülése szerint Dél-Szlovákiában került sor az akcióra. Nyolc embert vettek őrizetbe, köztük a feltételezett elkövetőt. A többiek a végrehajtásban segítettek.

A szlovák rendőrség Facebook-oldalán közölte, hogy jelenleg házkutatás folyik. Több információval akkor szolgálnak, ha azt a helyzet lehetővé teszi – idézi a tájékoztatást a felvidéki Paraméter.

MIMORIADNA SPRÁVA: ZÁSAH PROTIZLOČINECKEJ JEDNOTKYPred pár minútami protizločinecká jednotka NAKA zadržala osoby…

Közzétette: Polícia Slovenskej republiky – 2018. szeptember 26., szerda

A Kuciak-család ügyvédje, Daniel Lipšic közölte: tisztában van azzal, hogy az emberek szkeptikusak a biztonsági szervek munkáját illetően, de azt kéri, legyenek bizalommal a nyomozás eredményét illetően.

„Bár konkrét információkkal nem rendelkezem, már most egyértelmű, hogy előrelépés történt az ügyben” – mondta Denisa Saková belügyminiszter.(Illusztráció: Europress – Beata Zawrzel/NurPhoto)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik